Fysiotherapie als totaalconcept

Een onafhankelijke praktijk voor fysiotherapie, manueel therapie en revalidatie voor zowel sportgerelateerde blessures, als klachten die zijn ontstaan vanuit een werk- of thuissituatie. Onze behandelmethodes hebben hun effectiviteit ruimschoots bewezen, zowel in sport-, als bij reguliere klachten aan het bewegingsapparaat.

Het gemeenschappelijke doel is om patiënten en sporters:

  1. de meest adequate behandeling van een (lokale) fysieke klacht te bieden
  2. optimaal te begeleiden bij het herstel
  3. inzicht te geven in de mogelijke oorzaken om herhaling te voorkomen.

Het oplossen van een probleem kan pas beginnen als de oorzaak gevonden is. Door middel van een vraaggesprek, gevolgd door een lichamelijk en waar nodig aanvullend onderzoek, brengen we het ontstaan van uw klachten gedetailleerd in kaart. Ook als u een second opinion wenst.

Behandelplan op maat

Samen evalueren we de uitkomsten van de onderzoeken. Na deze evaluatie stellen we een specifiek behandelplan op. In dit behandelplan houden we direct rekening met uw huidige belastbaarheid én uw doelen voor de toekomst. Uw behandeling is altijd maatwerk.

Binnen ons totaalconcept besteden we tijdens de behandeling in een ruime context aandacht aan uw totale functioneren. Hierbij kunt u denken aan adviezen ten behoeve van uw loophouding, werkhouding en uw trainingsaanpak. Ons stapsgewijze programma, aangevuld met sportspecifieke oefeningen, zorgt ervoor dat we optimaal herstel realiseren, met het kleinste risico op herhaling van klachten. Vooruitgang wordt gebaseerd op functieherstel en niet op tijd. De ene behandeling kent nu eenmaal een andere tijdsduur dan de andere.

Blessure-advies voor nieuwe en langdurige klachten. Bent u al gescreend?

U loopt al een tijdje met een klacht of hebt sinds kort een hinderlijke blessure en wilt graag weten wat u daaraan kunt doen. Twijfel niet langer. U bent van harte welkom bij de fysiotherapeut. Wij voeren eerst een fysiotherapeutische screening uit. Na deze screening weet u direct wat u te doen staat.

Bij een blessure gaan we zoveel mogelijk op zoek naar de kern van het probleem. Is dit gelegen in een onjuiste houding, een acuut ontstane pathologie door verkeerd bewegen of een aangeboren chronische aandoening?

Bij OrthoMotive zoeken we naar een oplossing die blijvend resultaat geeft en het bewegen optimaliseerd. Dit doen we middels een 3-fasen concept.

Maak direct een afspraak

Morteza Ahmadi
Morteza AhmadiFysiotherapeut BSc
06 – 36 20 50 05
Jos Dekker
Jos DekkerFysiotherapeut MSc
06 21 30 41 13
Joost Nagelmaeker
Joost NagelmaekerFysiotherapeut MSc
06 42 115 336

FASE 1 PIJN VERMINDEREN

In deze eerste fase richten we ons op het verminderen van uw pijnklachten. De pijn die u voelt is er om u bewust te maken van het feit dat er iets niet goed is. Er is teveel gevraagd van het weefsel. Soms is de tolerantiepijn direct bereikt, bijvoorbeeld na een ongeluk, maar het kan ook zijn dat het langer duurt voordat u deze pijngrens passeert.

De pijn zorgt er vaak onbewust voor, dat u het aangedane weefsel gaat ontzien, zodat het in rust kan herstellen. Echter geeft dat vaak niet het gewenste effect. Het ontzien van het weefsel kan zorgen voor andere klachten:

• verminderen van de doorbloeding in het lichaamsdeel
• de spieren worden hard
• verminderen van de beweeglijkheid van betrokken gewrichten
• het aangedane gebied wordt stijf
• de kwaliteit van het bindweefsel gaat achteruit

FASE 2 RUIMTE CREËREN

Nu de pijn verminderd is en u het aangedane weefsel al weer wat meer kan en mag belasten gaan we ons richten op alle factoren die een voorspoedig herstel mogelijk in de weg staan.

Binnen het aangedane gebied is er onvoldoende ruimte voor beweging. Dit is veroorzaakt door stug bindweefsel, verharde en korte spieren en een verminderde beweeglijkheid van betrokken gewrichten. Hierdoor ontstaan er extra klachten aan het al aangedane weefsel.

In de tweede fase staat het ‘creëren van ruimte’ centraal. Pijnvrij zijn en de aanwezigheid van genoeg ruimte voor de beweging zijn beide essentieel voor de laatste fase van herstel.

FASE 3 RUIMTE INVULLEN

Nu er ruimte voor beweging is gecreëerd gaan we deze invullen met een stevig fundament aan spierkracht en coördinatie. Coördinatie is de samenwerking tussen de spieren die over hetzelfde gewricht werken, dit hebt u nodig om een beweging goed uit te kunnen voeren.

Zodra een goede basis is gelegd, is het de vraag op welk niveau u weer wilt presteren: is dat het tweemaal per week uw behaalde fitheid onderhouden in de sportschool of wilt u weer terug naar topsport?

Naast beweeglijkheid, kracht en coördinatie gaan we werken aan de benodigde fitheid specifiek voor uw tak van sport. Het trainen van eigenschappen als (reactie)snelheid en uithoudingsvermogen zijn hier voorbeelden van.

Samen realiseren we de door u gewenste fitheid!

Verantwoord bewegen en sporten is essentieel voor een gezond lichaam. Maar wat is nu precies gezond voor u? Wij hebben door onze uitgebreide opleiding en ruime ervaring specialistische kennis van uw fysieke (on)mogelijkheden en de verschillende sportbelastingen. Samen stellen we een professioneel programma op, zodat u verantwoord aan de slag gaat, zonder blessures.