Knierevalidatie

Almeerse Fysiotherapeuten Orthomotive

Knierevalidatie

Als u last heeft van uw knieën, een knieblessure heeft of een operatie heeft ondergaan, dan weet u hoe belangrijk het is om een goede knierevalidatie te ondergaan. Knierevalidatie kan uw mobiliteit en bewegingsbereik verbeteren en uw herstelproces versnellen. Op deze pagina bespreken we de voordelen van knierevalidatie en schetsen we het proces dat u kunt verwachten tijdens uw revalidatieprogramma.

Het ontstaan van knieklachten

Knieklachten kunnen geleidelijk of plotseling ontstaan. Knierevalidatie kan zowel patiënten helpen die een plotselinge verwonding hebben opgelopen, zoals een gescheurde gewrichtsband, als patiënten die chronische kniepijn hebben door aandoeningen als artritis. Ook slijtage en een afname van kraakbeen is een veelvoorkoemnde oorzaak van knieklachten.

Door een gedegen onderzoek te doen en u te vragen naar het ontstaan van de klachten komen we samen tot de kern van het probleem. Zo bekijken we samen wat het beste behandelplan is voor uw specifieke klacht. Iedereen verdient het om pijnvrij en zonder blessures rond te lopen. Wacht niet te lang met de start van uw revalidatie. Hoe langer u wacht met revalideren, hoe langer uw herstel duurt. 

Fysiopraktijk in Almere Orthomotive
Almeerse fysiotherapeut Vincent Coppejans

Veelvoorkomende knieblessures

Er zijn veel verschillende soorten knieblessures die baat kunnen hebben bij revalidatie. Enkele van de meest voorkomende knieblessures zijn:

 • Voorste kruisband (ACL) scheuren;
 • Meniscus scheuren;
 • Patellaire peesontsteking;
 • Bursitis van de knie;
 • Artritis.

Onze knierevalidatie specialisten

Fysiotherapeut Orthomotive Joost Nagelmaeker

Joost Nagelmaeker

Fysiotherapeut MSc

Almeerse Fysiotherapeut Morteza Ahmadi

Morteza Ahmadi

Fysiotherapeut BSc

Almeerse fysiotherapeut Fysiotherapeut Orthomotive Jos Dekker

Jos Dekker

Fysiotherapeut MSc

Almeerse Manueel therapeut Orthomotive

Vincent Coppejans

Manueel therapeut MSc

Almeerse Manueel therapeut Orthomotive Ivar Slabbekoorn

Ivar Slabbekoorn

Manueel therapeut MSc

Waarom aan de slag met revalidatie

Er zijn veel redenen waarom u zo snel mogelijk na een verwonding of operatie met een knierevalidatieprogramma zou moeten beginnen. Revalidatie kan:

 • Pijn verminderen;
 • Bewegingsbereik verbeteren;
 • Kracht en stabiliteit vergroten;
 • Verder letsel voorkomen;
 • U helpen terug te keren naar uw vroegere niveau van activiteit;
 • Een knierevalidatieprogramma bestaat meestal uit.
Orthomotive is lid van Zorgkaart Nederland
Revalidatie na knieprothese
Orthomotive is lid van branchevereniging de fysiotherapeut

Nieuwe knie - knieprothese

Een knieoperatie kan zeker in het begin als een verlichting voelen. U hikt er immers al een tijdje tegenaan en het is nu eindelijk achter de rug. Om het herstel van uw knieprothese goed te laten verlopen is het echter van groot belang een goede fysiotherapeut te zoeken. U zult namelijk een specifiek revalidatieprogramma moeten volgen om de functie van uw knie te herstellen. Het belangrijkste doel van revalidatie is u te helpen weer kracht en mobiliteit in uw knie te krijgen. Revalidatieprogramma’s worden speciaal voor elke patiënt ontworpen op basis van hun individuele behoeften.

Sporten na knieoperatie

Als u graag sport vraagt u zich waarschijnlijk af wannee u uw sport weer kunt oppakken na een knieoperatie. Het antwoord op deze vraag hangt af van het soort operatie dat u heeft ondergaan en ook van de intensiteit en frequentie waarmee u uw sport beoefent. Bijvoorbeeld, als u een afgescheurde kruisband had, kunt u meestal na ongeveer zes maanden weer beginnen te sporten. Als u een totale knieprothese heeft gehad, kan het tot een jaar duren voor u weer kunt sporten. Het is dus altijd afhankelijk van het soort operatie en de context. 

Fysiotherapie is van groot belang om de gestelde termijnen weer te halen. Werkt u niet actief aan uw herstel, dan kunnen de hersteltijden vaak langer duren. Zoek dus een goede fysio uit waar u zich vertrouwd bij voelt en waar u de behandeling van uw knie aan toevertrouwt. 

Knierevalidatie thuis

Als u niet in staat bent naar onze praktijk te komen voor een fysio behandeling, kunnen wij ook een revalidatieprogramma nij u thuis aanbieden. Een revalidatieprogramma thuis is vaak een goede oplossing alsu moeilijk kunt reizen. We werken met u samen om een op maat gemaakt thuis revalidatieprogramma op te stellen dat speciaal op uw behoeften en klachten is afgestemd.

Fysiotherapeut met meer dan 5+ jaar expertise in knieklachten

Doordat onze fysiotherapeuten meer dan 5 jaar ervaring hebben met het behandelen van knieklachten, weten zij u snel en goed te helpen. WIj zullen u te alle tijden onafhankelijk advies geven. Denken wij dat u beter een operatie kunt ondergaan dan bijvoorbeeld oefentherapie? Dan verwijzen wij u door naar het ziekenhuis of een van onze orthopedische partners. 

Bij Orthomotive fysiotherapie staat uw herstel voorop. Onze fysiotherapeuten voorzien u van medisch advies dat uw herstel bevordert, de overbelasting laat afnemen en u weer pijnvrij rond laat lopen. Wij verwelkomen u graag in een van onze fysio praktijken in Almere. Zo hebben wij een praktijk in Almere stad, Almere Tussen de Vaarten en Almere Nobelhorst. Welke praktijk u ook kiest, al onze therapeuten staan bekend om hun korte lijnen met onze patiënten en persoonlijke behandelplannen. 

Zet uw herstel voorop en maak een afspraak

Twijfelt u of het nodig is om te revalideren van uw knieklachten of wilt u graag nog meer informatie? Maak een afspraak en kom langs in een van onze vestigingen in Almere. Bel naar 036 – 524 20 25 of vul het contactformulier in om een afspraak in te plannen.