Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie in Almere

Heeft u een sportblessure opgelopen of spierpijn na het sporten? Sportfysio in Almere kan hierbij een uitkomst bieden. Ook wanneer u advies nodig heeft, of uzelf goed wilt voorbereiden op een sportevenement kan een sportfysiotherapeut van belang zijn. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten ondersteunen u bij het bereiken van uw doelen en streven samen met u naar sporten zonder pijn

Manuele therapie bij Orthomotive

Over sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een gespecialiseerd onderdeel binnen de fysiotherapie. Sportfysiotherapie in Almere is gericht op de behandeling, voorlichting en preventie van sportblessures. Deze gespecialiseerde vorm van fysiotherapie wordt gegeven door een sportfysiotherapeut. Zo’n fysiotherapeut weet namelijk precies hoe u geblesseerd kunt raken en wat er tijdens het sporten in uw lichaam gebeurd. Een sportfysiotherapeut behandeld vaak niet alleen topsporters, maar ook kwetsbare mensen. Denk aan ouderen, kinderen of volwassenen bij wie sporten een onderdeel is van een totale behandeling. Bijvoorbeeld na een operatie of bij een lichamelijke ziekte. 

Niet iedere fysiotherapeut is gespecialiseerd in sportfysio. Een sportfysiotherapeut behandelt en voorkomt blessures aan alle gewrichten in het menselijk lichaam. het meest wordt dit gedaan aan de knie, enkel en de schouder. Sport fysio in Almere richt zich niet alleen op de behandeling van een blessure, maar ook op de preventie hiervan. Soms is het nodig om bepaalde spiergroepen en gewrichten te trainen zodat een blessure juist voorkomen kan worden.

Fysiotherapeut Orthomotive Joost Nagelmaeker

Joost Nagelmaeker

Fysiotherapeut MSc

Almeerse Fysiotherapeut Morteza Ahmadi

Morteza Ahmadi

Fysiotherapeut BSc

Almeerse fysiotherapeut Fysiotherapeut Orthomotive Jos Dekker

Jos Dekker

Fysiotherapeut MSc

Almeerse Manueel therapeut Orthomotive

Vincent Coppejans

Manueel therapeut MSc

Almeerse Manueel therapeut Orthomotive Ivar Slabbekoorn

Ivar Slabbekoorn

Manueel therapeut MSc

Sportfysiotherapie in Almere is geschikt bij:

  • spierpijn
  • preventie van blessures
  • sportblessures
  • advies over de juiste sportkeuze
  • advies over de beste aanpak, materiaal, schoeisel en kleding voor het sporten
  • klachten die u tijdens het sporten beperken
  • eerste hulp bij sportongevallen
  • medische begeleiding bij trainingsprogramma’s die gebruikt worden tijdens het sporten om prestaties te verbeteren

Voordat er een sportfysio traject kan worden opgestart, is het belangrijk dat er een intakegesprek plaatsvindt. Aan de hand van deze intake kan er namelijk een behandelplan op maat samengesteld worden. Een afspraak maken doet u heel eenvoudig door het contactformulier op onze website in te vullen. U heeft een keuze uit meerdere ervaren sportfysiotherapeuten. Doorgaans bent u binnen één week aan de beurt. Patiënten waarderen ons met een 9,7.

Trainingen en oefeningen

Bij sportfysiotherapie in Almere worden er speciale trainingen en oefeningen ingezet zodat uw spieren sterker gemaakt worden. Hierdoor kunnen blessures voorkomen worden. Welke oefeningen en trainingen dit precies zijn, is afhankelijk van de doelen die u wilt behalen. Bij de voorbereiding op een sportevenement horen namelijk vaak hele andere oefeningen dan bij de behandeling van een sportoefening. Bent u zelf op zoek naar een oefening? Kijk dan eens op de website van sportzorg.

Aan de slag met een sportfysiotherapeut van Orthomotive

Wanneer u contact met ons opneemt beginnen we met een korte screening. Tijdens deze screening worden uw klachten of behoeften in kaart gebracht. Zijn uw klachten niet sportgerelateerd? Dan adviseren we vaak manuele therapie of een andere vorm van fysiotherapie. Zijn uw klachten wel sportgerelateerd? Dan wordt u onder behandeling bij een sportfysiotherapeut gebracht. De sportfysiotherapeut gaat dan vervolgens samen met u aan de slag met het opstellen van een behandelplan. Indien nodig zal er door de sportfysio ook contact opgenomen worden met uw huisarts. 

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist gekregen voor sport fysio? Dan wordt er geen screening uitgevoerd, maar wordt u direct behandeld door één van onze sportfysiotherapeuten. Met 4 verschillende locaties in Almere is er altijd eentje bij u in de buurt. Maak vandaag nog een afspraak!

Maak vandaag nog een afspraak voor fysiotherapie in Almere

Veelgestelde vragen

Een sportfysiotherapeut richt zich op de voorlichting, preventie en behandeling van sportblessures. Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie.

Sportfysiotherapie wordt alleen vergoed voor mensen ouder dan 18 jaar vanuit de aanvullende zorgverzekering. Soms wordt dit ook voor een zeer beperkt bedrag vergoed vanuit de basisverzekering. Echter is dit per zorgverzekeraar verschillend. Wil je gebruik maken van sportfysio? Zorg dan dat je aanvullend verzekerd bent.

Tijdens het eerste consult worden uw klachten, wensen en behoeften in kaart gebracht. Aan de hand hiervan wordt er behandelplan op maat opgesteld. Heeft de fysiotherapeut aanvullende informatie nodig? Dan wordt er met uw toestemming contact opgenomen met uw huisarts of medisch specialist.